Utilizăm cookies pentru ca dumneavostră să aveți o experiență cât mai plăcută. Pentru a ne conforma noii directive e-Privacy, trebuie să primim acordul dumneavoastră pentru a seta cookie-urile. Descoperă acum
Ai de unde alege. Grădinărit plăcut!
O’MAC oferă produsului tau garanție pana la 5 ani fără costuri suplimentare
Extinde garanțiaO’MAC oferă produsului tau garanție pana la 5 ani fără costuri suplimentare
Extinde garanțiaEști utilizator nou?
Să lucrezi cu freze de zapada poate fi un obicei relaxant, dacă ştii ce trebuie să faci la fiecare pas. Însă, atunci când utilajul tău se află la primele folosiri, este posibil ca paşii de manevrare a acesteia să ţi se pară dificili. De aceea, frezele de zăpadă nu au nevoie, pentru a funcţiona, de accesorii suplimentare, în afara celor ce pot fi furnizate de tine.
Află care sunt principalele lucruri de care trebuie să ții cont în utilizarea unei freze de zapada!
Atunci când ştii că vei folosi o freză de zăpadă, prima etapă este să eliberezi curtea de eventuale obstacole, cum ar fi bulgării de gheață de dimensiuni mari sau alte obiecte stocate pe suprafaţa circulată. În calea unei freze de zăpadă pot apărea obiecte incomode pe care le poate absorbi şi, apoi, elimina. Acestea îi pot afecta sistemul sau pot pune în pericol siguranța celor din jur.
Apoi, freza trebuie inspectată înainte de folosire şi realimentată cu ulei şi combustibil. Un utilaj precum Stiga Snow Prisma, pentru suprafeţe medii şi mari, are un motor de 5 cai putere şi poate fi alimentat cu mai multe tipuri de ulei.
Manevrarea unei freze de zapada înseamnă că trebuie să te protejezi nu doar în faţa omătului, ci şi a combustibilului sau a curentului electric. Echipează-te cu o pereche de încălţăminte antiaderentă, o cască sau căciulă, ochelari de protecţie şi mănuşi.
Păstrează-ţi mâinile, picioarele şi hainele departe de mecanismul frezei, iar atunci când vrei să schimbi poziţia de manevrare, îţi recomandăm să opreşti motorul.
Urmăreşte întocmai instrucţiunile din manualul de utilizare, pe care îţi recomandăm să îl parcurgi de mai multe ori. Poţi citi manualul la fiecare dintre primele folosiri şi, astfel, ştii întocmai care sunt trăsăturile utilajului tău. O freză de zăpadă cu motor termic, de exemplu, poate fi potrivită şi pentru suprafeţele montane sau dificile şi face faţă cu brio căderilor masive de zăpadă.
Ordinea în care manevrezi mecanismul trebuie să fie acela enunţat în manualul de utilizare. Dacă vei încerca să cureţi o lamă fără să opreşti freza ori să îi adaugi combustibil în timp ce este pornită, poţi risca să te răneşti.
Indiferent de cât de multe freze de zapada ai folosit de-a lungul timpului, modelul pe care îl deţii are trăsături unice şi, probabil, un mecanism uşor diferit faţă de alte utilaje din gama sa. Orice trăsătură în plus a unei freze de zapada înseamnă o specificaţie în manualul de utilizare. De aceea, chiar dacă scheletul frezelor funcţionează pe acelaşi principiu, cunoştinţele despre modelul cumpărat de tine îşi vor spune cuvântul.
Un exemplu în acest sens poat fi o freză potrivită drumurilor de acces înguste şi, mulţumită dimensiunilor sale, poate fi depozitată uşor. Aceasta este dotată şi cu un mâner telescopic şi un sistem de prindere ajustabil, ce aduc un plus de eficienţă în curăţarea zăpezii. Spre deosebire de alte freze de zapada, aceasta poate fi folosită şi de către femei, mulţumită dimensiunilor sale reduse.
Să îţi cunoşti modelul de freză de zăpadă, să o depozitezi şi manevrezi cu atenţie şi să ai echipamentul potrivit pot fi accesorii mult mai importante decât cele clasice, care adaptează un produs la anumite cerinţe. Fiecare dintre acestea de mai sus îţi oferă siguranţă şi eficienţă, deoarece freza ta va funcţiona conform aşteptărilor.