Utilizăm cookies pentru ca dumneavostră să aveți o experiență cât mai plăcută. Pentru a ne conforma noii directive e-Privacy, trebuie să primim acordul dumneavoastră pentru a seta cookie-urile. Descoperă acum
Ai de unde alege. Grădinărit plăcut!
O’MAC oferă produsului tau garanție pana la 5 ani fără costuri suplimentare
Extinde garanțiaO’MAC oferă produsului tau garanție pana la 5 ani fără costuri suplimentare
Extinde garanțiaEști utilizator nou?
Dragul nostru gospodar, Cum stai cu pregătirile de iarnă? Acțiunile de protejare și întreținere a gospodăriei, înainte de venirea sezonului rece și alb, devin prioritatea fiecăruia dintre noi. Sfârșitul toamnei, însă, anunță și perioada de repaus a utilajelor care ți-au fost alături în fiecare proiect pe care l-ai avut în plan. În acest sens, a venit timpul să le arăți echipamentelor pe care le ai recunoștința ta și să le oferi pregătirea necesară pentru a nu se defecta pe timp de iarnă.
Frigul, apa, schimbările de temperatură, zăpada și înghețul au puterea de a degrada „jucăriile” în care ai investit bani cu gândul că le vei folosi mulți ani. Așadar, pentru a evita ca utilajele tale să fie afectate de efectele negative ale necruțătoarelor ierni, vei afla în continuare câteva sfaturi care să te ajute în pregătirea acestora pentru sezonul friguros și ud, care bate la ușă.
Fierăstrăul este unul dintre utilajele de bază ale unei gospodării. Acest ajutor important pe care îl folosești o perioadă lungă din timpul unui an trebuie depozitat corespunzător pe timp de iarnă. Pentru a performa la fel de bine începând cu următoarea primăvară, iată ce acțiuni de păstrare a drujbei pe timp de iarnă poți întreprinde. Primul lucru necesar de făcut este golirea și curățarea rezervorului de combustibil. După acest pas este necesar să demontezi ferăstrăul electric, adică să efectuezi îndepărtarea lanțului și a lamei. Acestea trebuie curățate iar aplicarea de uleiuri specifice întreținerii drujbelor este importantă. Depozitarea motoferăstrăului se face în interior, într-un loc uscat, curat și ferit de razele soarelui. Dacă totuși nu ai lemnele de foc pregătite pentru iarnă și este necesar să utilizezi drujba și în sezonul rece, ține cont de condițiile speciale ale sezonului rece și aplică măsurile de siguranță necesare.
Iarna nu mai tăiem iarba și nu mai folosim motocoasa pentru lucernă, cartofi sau în alte scopuri. Așadar, motocoasa trece în perioada binemeritată de odihnă. Primul pas pentru pregătirea acestui utilaj necesar în orice gospodărie este de a porni motocoasa până când combustibilul din rezervor, respectiv din carburator este consumat în totalitate. În funcție de tipul motocoasei pe care o utilizezi este recomandată deconectarea bujiei și lubrifierea componentelor prin adăugarea unei cantități mici de ulei. General valabil este faptul că orice model de motocoasă necesită o curățare riguroasă, inclusiv la aerisiri. Totodată, este bine ca părțile detașabile să fie înlăturate și cele de tăiere să fie unse cu produsele corespunzătoare, precum vaselină sau ulei. Depozitarea se face într-un loc închis, ferit de umiditate. Referitor la întreținerea motocultorului pe timp de iarnă, te invităm să afli toate detaliile necesare în articolul dedicat acestui subiect. Pregătirea utilajelor de perioada rece a anului, în care utilizarea lor nu mai este necesară, le asigură viață lungă și eficiență sporită și în sezonul următor. În același timp poți să achiziționezi din timp utilajele specifice sezonului rece. Mult spor la pregătirea utilajelor și a întregii gospodării pentru iarnă!