Utilizăm cookies pentru ca dumneavostră să aveți o experiență cât mai plăcută. Pentru a ne conforma noii directive e-Privacy, trebuie să primim acordul dumneavoastră pentru a seta cookie-urile. Descoperă acum
Ai de unde alege. Grădinărit plăcut!
O’MAC oferă produsului tau garanție pana la 5 ani fără costuri suplimentare
Extinde garanțiaO’MAC oferă produsului tau garanție pana la 5 ani fără costuri suplimentare
Extinde garanțiaEști utilizator nou?
Motocultorul tău preferat este o investiţie pe termen lung. Deşi poate fi folosit doar în anotimpurile care nu implică îngheţul, el va fi prezent în viaţa ta pe termen lung – de aceea, trebuie să ții cont de o serie de sfaturi de intretinere motocultor. Aşa că va trebui să fii pregătit pentru situaţia în care trebuie să îţi depozitezi utilajul pe timpul iernii care se apropie, în condiţii optime.
Pământul tău are nevoie să fie lucrat cu un motocultor de calitate. Indiferent de suprafețele de lucru pentru care ai nevoie, un motocultor te va ajuta să treci peste orice fel de probleme agricole. Un motocultor cu roţi, dotat cu un sistem de protecţie împotriva pietrelor şi a impactului accidental îți poate fi, de asemenea, de mare folos. Cu cât motocultorul este mai greu, cu atât trebuie să aibă mai mulți cai putere pentru a compensa greutatea utilajului. Un bun motocultor îl poţi folosi chiar şi în apă, pe versanţi, peste terenuri aride sau în şanţuri.
Un motocultor, la fel ca orice alt tip de utilaj agricol, are nevoie să fie depozitat în condiţii optime, pentru a nu produce daune pe perioada iernii. De aceea, un prim pas al pregătirii sale pentru anotimpul rece este să goleşti rezervorul de benzină sau motorină. Dacă elimini furtunul de pe tija carburatorului, goleşte combustibilul într-un vas. Apoi, lasă motorul în poziţie de relanti şi aşteaptă ca benzina sau motorina să fie eliminată din carburator.
Un alt past este să scoţi o bujie, apoi să introduci 2 – 3 mililitri de ulei în mecanism şi să tragi de câteva ori de sfoară, ca să poţi unge pistonul. Bujia se pune înapoi şi poţi manevra, din nou, sfoara în cauză. Atunci când simţi că mecanismul motocultorului opune rezistenţă, pistonul este plasat în poziţie corectă, iar evacuarea a luat sfârşit. Astfel, vei evita accesul liber al şoarecilor în toba de eşapament sau în piston.
Pentru depozitare, un motocultor poate fi lăsat în poziţie orizontală, iar motorul său poate fi acoperit cu o folie protectoare. Dacă zona în care acesta este păstrat implică şi praf, paie, fân sau rumeguş, protecţia este necesară. După ce frezele au fost unse cu ulei, poţi verifica dacă ai lăsat motocultorul în poziţia „Off” şi dacă ai închis robinetul de combustibil.
Apoi, nu uita de filtrul de aer ca trebuie curăţat. În plus, o altă prevenţie evidentă vine din responsabilitatea de a curăţa motocultorul de pământ, pentru a evita orice alte surprize in noul sezon. Pentru o mai bună intretinere motocultor, acesta poate fi reverificat şi odată cu venirea primăverii. În funcţie de orele în care motocultorul a lucrat pământul, poţi să faci un schimb de ulei şi să verifici motorul şi transmisia utilajului.
În plus, siguranţa oricărui aparat electric sau termic spune că trebuie să fie păstrat într-un loc acoperit, întunecos şi ferit de umiditate. Dar o îngrijire responsabilă a unui astfel de utilaj înseamnă încredere că acesta va avea o durată de viaţă îndelungată, iar calitatea lucrului cu pământul nu va avea de suferit.
Sperăm că ți-au fost de ajutor aceste sfaturi de întreținere motocultor! Tu ce ai face în plus pentru întreținerea motocultorului tău?
sursa foto top: dreamstime.com
Acest articol, publicat inițial în 24.11.2014, este revizuit periodic de echipa editorială O'Mac pentru a-ți oferi informații de actualitate.