Utilizăm cookies pentru ca dumneavostră să aveți o experiență cât mai plăcută. Pentru a ne conforma noii directive e-Privacy, trebuie să primim acordul dumneavoastră pentru a seta cookie-urile. Descoperă acum
Ai de unde alege. Grădinărit plăcut!
O’MAC oferă produsului tau garanție pana la 5 ani fără costuri suplimentare
Extinde garanțiaO’MAC oferă produsului tau garanție pana la 5 ani fără costuri suplimentare
Extinde garanțiaEști utilizator nou?
Dragul nostru gospodar, Cum arată gazonul tău după zilele toride de vară? Pe lângă adunarea recoltelor și coloritul unic al peisajelor, toamna vine și cu un program alocat îngrijirii gazonului. Zilele călduroase de vară au puterea de a limita frumusețea și sănătatea gazonului tău. Dar de ce să lași acest lucru să se întâmple? Iată câteva sfaturi utile de îngrijire gazon toamna pentru tine.
De la sfârșitul lunii august și până la primele semne de îngheț ai timp să te bucuri de o peluză verde și sănătoasă. Totodată, toamna este perioada propice pentru fertilizarea și pregătirea gazonului pentru iarnă. Află în continuare ce acțiuni de îngrijire a gazonului tău este necesar să întreprinzi în perioada lunilor răcoroase și ploioase de toamnă.
Activitățile de îngrijire a gazonului diferă de la o zonă a țării la alta. Important este să te adaptezi și să acorzi atenția necesară peluzei tale astfel încât să îi oferi ceea ce are nevoie: tundere, udare, fertilizare, aerisire, însămânțare etc. Iată ce poți face în perioada lunilor de toamnă pentru a te asigura că gazonul tău primește tot ce are nevoie.
Frecvența cu care trebuie să tunzi gazonul în sezonul ploios este mai redusă față de cea din perioada verii. Aceasta trebuie adaptată în funcție de nivelul precipitațiilor. Tot aici este necesar să schimbi setările mașinii de tuns iarba la o înălțime mai mare, de cel puțin 4 cm. Greblarea sau adunarea ierbii și a resturilor, după fiecare tundere este bine-venită. Din a doua jumătate a lunii octombrie sau chiar începând cu octombrie, gazonul nu mai trebuie tuns.
Drenajul gazonului este esențială și în lunile de toamnă mai ales în locurile în care gazonul a fost ocupat cu jucăriile copiilor, șezlonguri, autoturisme sau traficul pe gazon a fost mai intens în perioada verii. Fie că utilizezi clasica furcă pentru realizarea găurilor sau un scarificator, aerisirea zonei verzi din gospodăria ta trebuie făcută. Datorită acesteia este asigurată circulația aerului și a apei în sol. Astfel, rădăcinile gazonului au parte de ceea ce le trebuie pentru a menține iarba vie și sănătoasă în continuare.
Aplicarea unui fertilizant pe bază de fosfor și potasiu este una dintre cele mai bune variante de a hrăni gazonul toamna. Aceste două substanțe întăresc rădăcinile acestuia, țesutul ierbii și îl protejează de frig, boli sau chiar stres. Asigură-te că fertilizantul de toamnă aplicat nu conține azot.
Începutul toamnei reprezintă perioada favorabilă pentru o nouă însămânțare a gazonului. Vei vedea cum iarba devine mai deasă și golurile vor fi acoperite. Cantitatea de semințe utilizată poate fi redusă la jumătate, însă tipul să fie același. Înainte de aplicarea semințelor, ține cont de cantitatea de precipitații din ultimele zile. Dacă nu a plouat în ultimele zile, udă gazonul înainte de semănare. Pe lângă aceste activități majore de întreținere a gazonului în timpul toamnei ia în calcul faptul că apar frunze și crenguțe din copaci sau gard care vor trebui eliminate de pe gazon. Așadar, curățenia și adunarea resturilor va fi o activitate principală de toamnă, urmată apoi de recoltarea fructelor și legumelor. Noi îți stăm la dispoziție cu utilaje performante de care ai nevoie pentru a întreprinde activitățile de întreținere a gazonului, în fiecare sezon. Îți dorim să te bucuri de un gazon verde o perioadă cât mai lungă de timp!