Utilizăm cookies pentru ca dumneavostră să aveți o experiență cât mai plăcută. Pentru a ne conforma noii directive e-Privacy, trebuie să primim acordul dumneavoastră pentru a seta cookie-urile. Descoperă acum
Ai de unde alege. Grădinărit plăcut!
O’MAC oferă produsului tau garanție pana la 5 ani fără costuri suplimentare
Extinde garanțiaO’MAC oferă produsului tau garanție pana la 5 ani fără costuri suplimentare
Extinde garanțiaEști utilizator nou?
Dragul nostru gospodar, În fiecare an suntem puși în fața troienelor de zăpadă pentru cel puțin câteva luni. Îndepărtarea zăpezii este o activitate care trebuie realizată indiferent că locuiești la curte sau la bloc. Ne-am obișnuit deja cu explicația autorităților care afirmă că „am fost luați prin surprindere” de venirea zăpezii în fiecare sezon.
Deszăpezirea drumurilor publice și depozitarea zăpezii este într-adevăr problema autorităților, însă curățarea spațiilor din jurul locuinței noastre este responsabilitatea fiecărui proprietar. Și pentru că știm că ești un gospodar iscusit și te pregătești de venirea zăpezii din timp, îți vom explica în cele ce urmează de ce este atât de important să dai la o parte troienele din jurul casei tale.
În primul rând este bine să te gândești la efectele negative pe care zăpada le poate provoca asupra culturilor. Stratul de zăpadă din jurul plantațiilor sau de pe gazon poate avea și rol protector, de încălzire a solului și de prevenire a înghețului, însă se poate întâmpla și contrariul. De exemplu, ninsoarea de regulă contribuie la descompunerea frunzelor, deci nutrienții ajung mai repede la viitoarea plantă. În același timp, ninsoarea abundentă poate omorî plantele. Un strat gros de zăpadă așezat peste plante încetinește dezvoltarea unei plante iar topirea bruscă a acestui strat gros de zăpadă poate îneca pământul și plantele. Deszăpezirea nu se referă doar la curățarea aleii de zăpadă ci la întreg procesul de întreținere a gospodăriei. Iată cum poți asigura casei tale siguranță și pe timp de iarnă.
Pe lângă depozitarea corespunzătoare a zăpezii colectate de pe alei este importantă și înlăturarea țurțurilor de gheață. Verificarea acoperișului, a burlanelor, a colțurilor casei și a altor puncte de intersecție în care se pot forma țurțuri de gheață este esențială. Siguranța membrilor familiei și a celorlalți oameni poate fi asigurată prin distrugerea țurțurilor iar supunerea materialelor de construcție la degradare este înlăturată în acest mod. Un alt element atât de des întâlnit și mai ales periculos este reprezentat de gheața formată pe scări sau de apariția poleiului. Spargerea stratului alunecos și aplicarea materialelor anti-îngheț (sarea) trebuie să facă parte din prioritățile tale specifice sezonului rece. Un sfat important legat de utilizarea sării la deszăpezirea suprafețelor din jurul casei este legat de modul în care îndepărtezi zăpada. Dacă folosești echipamente performante, cum ar fi freza de zăpadă, atunci ține cont de faptul că sarea poate avea un impact negativ asupra utilajului, într-o perioadă mai lungă de timp. De aceea este bine să achiziționezi și produse profesionale anti-îngheț sau antiderapante. De asemenea, există și soluții special concepute pentru accelerarea procesului de topire a zăpezii. Dacă suprafața de deszăpezit este una restrânsă și o lopată este suficientă, atunci îți recomandăm ca lopata de zăpadă să fie una ușoară și practică, destinată acestei activități. O altă alternativă este atașarea unei lame de zăpadă utilajului pe care îl folosești destul de des în restul anului și îl ai deja în gospodărie: motosapa sau motocultorul. În funcție de cantitățile de zăpadă din fiecare an ia în calcul alocarea timpului suficient pentru îndepărtarea acesteia din curte, de pe lângă casă, uși și porți sau din preajma aerisirilor sau aparatelor atașate casei (aerul condiționat). Dacă ai grijă zilnic de gospodăria ta poți fi sigur că iarna va fi doar un motiv de bucurie pentru familia ta deoarece siguranța lor este deja asigurată de tine!