Utilizăm cookies pentru ca dumneavostră să aveți o experiență cât mai plăcută. Pentru a ne conforma noii directive e-Privacy, trebuie să primim acordul dumneavoastră pentru a seta cookie-urile. Descoperă acum
Ai de unde alege. Grădinărit plăcut!
O’MAC oferă produsului tau garanție pana la 5 ani fără costuri suplimentare
Extinde garanțiaO’MAC oferă produsului tau garanție pana la 5 ani fără costuri suplimentare
Extinde garanțiaEști utilizator nou?
Nicio gospodărie nu este completă fără un generator de curent. O eventuală pană de curent este o situaţie reală, ce poate să apară fără niciun anunţ în prealabil sau fără să fie nevoie de furtuni puternice, de vară. Astfel de întâmplări pot să apară în timp ce lucrezi pământul, te odihneşti sau chiar te pregăteşti să începi munca.
Ai nevoie de un generator de curent în gospodărie aşa cum ai nevoie de un ciocan sau un patent. Pentru că e bine să fii prevăzător, în cazul în care apar întreruperi neprevăzute de alimentare cu eletricitate.
Pentru a folosi un generator de curent trebuie, în primul rând, să îţi dai seama care sunt aparatele sau utilajele esenţiale din gospodăria ta, care au nevoie de o alimentare continuă. În această categorie pot să intre atât electrocasnicele, cât şi utilajele agricole. De aceea, vom împărţi acest articol în două categorii.
În primul rând, ai nevoie să ştii de câtă putere, în watti, ai nevoie să producă un generator electric. Puterea maximă pe care o poate dezvolta generatorul durează, în mod normal, circa 30 de minute. În schimb, forţa medie pe care o produce încontinuu reprezintă circa 90% din forţa maximă.
Puterea unui generator se calculează în watti şi reprezintă un criteriu de alegere pentru generator. Îţi e necesar ca forţa aleasă să pornească instantaneu, odată cu generatorul? Unele aparate sau utilaje au nevoie de o doză mai mare de watti la pornire, spre deosebire de altele, care folosesc aceeaşi forţă pe toată durata activităţii.
În cea de-a doua categorie pot intra frigiderul, aparatul de aer condiţionat sau utilajele puternice. Însă, şi între acestea există excepţii.
Dacă, de exemplu, un motoferăstrău începe să taie lemne, curentul electric necesar pentru asta creşte pentru ca, apoi, să revină la valorile medii.
O motopompă pentru apă are nevoie, în mod normal, de un generator de curent cu o putere minimă de 2.8 kW, la o frecvenţă de 250V. De obicei, însă, un generator de curent pentru spaţiul din exteriorul casei are nevoie de o putere de 2.8 kW – 5.5 kW, pentru a face faţă utilajelor sau unui aparat de sudură.
Pentru un generator de curent, cea mai importantă regulă este să fie plasat în aer liber, suficient de departe de uşile sau ferestrele casei. În plus, trebuie să te asiguri că acesta nu este udat, în caz de ploaie. Din cauză că motorul funcţionează cu benzină, un generator de curent are nevoie de aer în jurul său, pentru ca vaporii de dioxid de carbon să fie emanaţi fără să genereze pericolul.
În cele ce urmează ți-am pregătit două exemple de generatoare care fac față cu brio oricărei pene de curent.
Urmează cu atenţie instrucţiunile. Acesta poate părea un sfat general, însă, având în vedere faptul că este un aparat complex, generatorul are nevoie să fie instalat corespunzător. Înainte să conectezi generatorul, verifică dacă forţa de care au nevoie aparatele este aceeaşi cu cea generată de acesta.
are o pornire electrică la cheie şi are o autonomie de funcţionare de până la 8 ore. Motorul său este în 4 timpi şi are un rezervor cu o capacitate de 25 litri. Însă, consumul de combustibil este dat de capacitatea de exploatare a aparatului. Și acest produs face parte din gama O'Mac professional.
Un generator de curent nu te va lăsa baltă atunci când electronicele sau electrocasnicele nu vor mai primi curent din cauza întreruperilor. De aceea, îţi recomandăm să iei o decizie potrivită nevoilor gospodăriei tale şi să te bucuri de rezultatele unui astfel de aparat.